8 Aralık 2018 Cumartesi

, ,

Güvercin Karışıklığı


İnanılmaz güzel gülleri olurdu bahçesinde, önünden geçerken bakmaya doyamazdım. Mavi ahşap nostaljik görünümlü panjurları vardı, bahçe duvarının telleri de maviydi. Güvercinler için koskocaman bir suluk yaptırmıştı bahçenin ortasına ve o muhteşem ferforje masa takımı verandaya ayrı bir hava katıyordu, bayılırdım onlara. Kocaman çam ağaçları vardı, ağaçların gölgesinin bahçede yarattığı loşluk da ayrı hoşuma giderdi.

Fakat açıkçası kadını birazcık garip bulurdum, burnu mu büyüktü de mahalleli ile arkadaş olmamıştı yoksa sadece narin ve utangaç mıydı? Çok kısaydı, en fazla 1.20 civarındaydı. Saçları hep küt kesim olurdu ve koyu sarı. Ne saç rengini ne de kesimini değiştirmişti yıllar boyu.

Fransızca öğretmeniymiş, hakkında bildiğimiz tek şey buydu.Çocukları var mıydı, hayatında birileri var mıydı Allah bilir ama ben hiçbir zaman onun yalnız bir kadın olduğuna inanmadım büyük ihtimalle yüzündeki kendine emin ifadeden ve vakurlu edalarından, biraz da korkardım nedenli-nedensiz.

Kışın evde olmadığı birgün evin önündeki sokaktan geçerken bodrum katından gelen garip sesler duyduk, kuş sesiyle çocuk sesi arasında, anlam veremediğimiz sesler. En sonunda kedi olabileceğine karar verip oyalanmadık orada.

Birkaç hafta sonra oradan geçerken gene o sesleri duyduk, bu sefer kedi olmadığına emindik, bir taraftan çocuk sesine de benzettiğimizden bir cesaret bahçeye girdik, bodrum katının kapısına yöneldik, sesler artmıştı. Bi yarım saat ne yapacağımızı bilemeden beklemişizdir orada, en sonunda korku dolu seslere katlanamayarak açtık kapıyı. Kapıyı açmamızla çıkan yaratıkların garipliğinden,kalbimiz duracak sandık.

Güvercin suratlı insan vücutlu minik cüceler, insan suratlı güvercin vücutlu büyük kuşlar, güvercin gibi ses çıkaran cüceler, insan gibi ses çıkaran güvercinler, hepsi mahalleye yayıldı. Mahalleli neye uğradığını şaşırdı.

Sonradan kadının bodrum katında ne yapmaya çalıştığını anladık. Yalnızlığına çözüm arıyormuş ve belki de hakikaten de gösterdiği kadar yalnız değilmiş. Şimdi mahallede bir sürü güvercin ile fransızca öğretmeni karışımı yaratık var, neyse ki saygılılar, ne versek yiyorlar ve gürültücü değiller.

Esindaş

0 yorum:

Yorum Gönder